Fraters Maristen

In Nederland zijn  de fraters betrokken bij een aantal projecten. Meer informatie hierover is te vinden op: www.leerhuiswesterhelling.nl

Verder zijn de fraters ook betrokken bij Stichting Moria, voor opvang en begeleiding van ex-gedetineerde jong volwassen mannen en het Huis om te Zijn, dat opvang en begeleiding biedt aan jongeren tussen de 12 en 17 jaar.

De fraters kiezen voor deze projecten, omdat ze op plekken willen zijn die in onze maatschappij of kerk vergeten worden.

Het is voor de fraters belangrijk om jongeren kansen te geven om een nieuwe richting in hun leven te kiezen of aan anderen om al zoekende betekenis aan hun leven te geven.

Zijzelf zijn ook mensen die in dialoog met anderen de richting in hun leven bepalen. Ze willen in de school van het leven leerling blijven en hun ervaringen delen met jonge mensen.

In communiteiten, gemeenschappen van fraters, vinden ze plekken om samen te wonen, hun zoektocht te delen met confraters, gebedsmomenten te houden en om te zien naar mensen die het nodig hebben.

Het leven in Nazareth, de plek waar Jezus opgroeide, is een voorbeeld om nu Aandachtig Aanwezig te leven. Eenvoud, ontvankelijkheid en openheid zijn belangrijke kenmerken.

Vanaf hun stichting is het werk van de fraters gericht op jongeren. Op de website van het internationaal centrum (Generalaat) kunt u meer vinden over het werk van de fraters over de hele wereld.

Tegen vergoeding van verzendkosten is het volgende verkrijgbaar:

 • Maristen “Aandachtig Aanwezig”:
  Dit boek is niet meer verkrijgbaar.
 • Ruimte voor de Ander:
  Een boekje met verhalen van Maristen die de spiritualiteit van Marcellinus Champagnat in leven en werken volgen.
 • Boekenleggers:
  Boekenleggers met teksten over “Aandachtig Aanwezig”.
 •  “In mijzelf is het stil”:
  Dit boekje is niet meer verkrijgbaar.
 • “Echt Zijn”:
  In dit boek vertellen tien jonge mensen over hun leven met aandacht. Voor een bestelling en of meer informatie ga naar contact.