Champagnatfeest op 6 en 9 juni

Fraters Maristen en Leerhuis Westerhelling vieren het jaarlijks Champagnatfeest op 6 en 9 juni.

UITNODIGING

Het feest van Champagnat, stichter van de fraters Maristen, wordt dit jaar een bijzonder feest op de Westerhelling. We vieren het twee keer: op 6 en 9 juni.

Je bent van harte uitgenodigd om aan een of beide bijeenkomsten mee te doen en om anderen uit te nodigen mee te komen.

Op 6 juni houden we een feestelijke viering zoals dat vaker gebruikelijk is in de gemeenschap van de fraters en op 9 juni is er een feest van en in de natuur met onder anderen het planten van nieuwe bomen.

Woensdag 6 juni

Op woensdag 6 juni om 11 uur hebben we op de Westerhelling een viering van Schrift en Tafel en aansluitend een maaltijd.

Het thema van de viering is “Naar een Toekomst”. Het thema is een vervolg op het Algemeen Kapittel van de fraters. De voorganger is Tonny Verbraeken en de overweging wordt gehouden door Jacques Scholte. Laat ons weten als je met ons mee wilt vieren.

Zaterdag 9 juni

Op zaterdag 9 juni vieren we vanaf 11 uur feest in de buitenlucht (dus bij regenweer je paraplu meenemen!), in de mooie tuinen bij de villa.

Het thema van deze feestelijke bijeenkomst in en met de natuur is “Natuurlijk Zorgzaam”.

We zingen speciaal voor deze dag gecomponeerde liederen met Hanneke van der Grinten en met ondersteuning van het gelegenheidskoortje van Elisabeth Wiersma. We luisteren naar een gedachte van Daan Keiman. We luisteren naar een speciaal voor deze dag geschreven verhaal van Arjan Broers over een kruidentuintje van 200 jaar geleden. We zaaien goudsbloemen in de tuin van Annelieke van den Bergh. En we planten met Clara van de Ven nieuwe bomen op oude grond.

Met dit ritueel staan we stil bij de overdracht van onze activiteiten op de Westerhelling door fraters Maristen aan het Leerhuis de Westerhelling.

En natuurlijk is er ruim de tijd om elkaar te ontmoeten, met eten en drinken erbij.

Je bent zeer welkom! En nodig gerust meer mensen uit om mee te komen.

Voor beide vieringen kun je je opgeven tot 30 mei, door een bericht te sturen naar: fraters@maristen.nl

 

Geef graag duidelijk aan voor welke viering (of beide vieringen) je je opgeeft en met hoeveel mensen je komt.

Hartelijke groet,

 

Namens de fraters Maristen,

Conny Stuart

 

 

Medewerker spiritualiteit, vorming en ontwikkeling
Fraters Maristen, De Westerhelling