Een labyrint

Met het vieren van de 200ste verjaardag van de Fraters Maristen 7 januari 2017, hebben de fraters een cadeau gegeven aan de jongeren die graag op de Westerhelling komen voor bezinning, stilte of een gesprek. “Er gaat een labyrint gebouwd worden!”

Een labyrint is een pad, een levensweg die je meditatief kunt lopen, waarbij je steeds om het centrum van het labyrint loopt, tot je uiteindelijk in het midden aankomt. Dit midden kan symbool staan voor het centrum van jouw leven. Met een vraag of een gedachte dit labyrint lopen werkt meditatief en verstillend.

Het labyrint van de kathedraal van Chartres is het voorbeeld voor het labyrint dat op de Westerhelling gebouwd gaat worden. Al eeuwen lang komen mensen naar deze kerk om het labyrint te lopen, voor inspiratie, confrontatie, bemoediging en bezinning…

In deze kathedraal zijn ook prachtige glas-in-lood ramen. Om deze ramen goed te kunnen bewonderen, moet men eerst het labyrint lopen tot in het midden. Van hieruit kan men de prachtige ramen bewonderen.

 

Op 20 januari 2017 is de eerste stap gezet voor de realisering van het labyrint op de Westerhelling: de plek in de prachtige tuin van de Westerhelling is bepaald!

Het labyrint is gebouwd door Gerard Löbker en op 24 juni 2017 tijdens de Champagnatviering in gebruik genomen.