Marist Asia Foundation

Vanuit de Marist Asia Foundation ontvingen wij het volgende bericht:

Hartelijk dank voor jullie donatie in de hulp aan onze Birmaanse migrantenfamilies. Wij zijn zeer blij u te bevestigen dat het bedrag in Ranong is aangekomen. Dank voor jullie steun.

Wij gaan nu 60 nieuwe tafels kopen en stoelen. Spoedig zullen 60 leerlingen komen in het voortgezet onderwijs voor Birmaanse migranten. Jullie steun helpt ons meer te doen voor onze gemeenschap van migranten.

Op dit moment zijn wij het enige onderwijscentrum voor migrantenonderwijs dat open is. De gehele gemeenschap vindt het erg jammer dat de kinderen op dit moment geen onderwijs kunnen ontvangen. Wij proberen in samenwerking met de regering en met de Verenigde Naties tot een oplossing van het probleem te komen.

We moesten 11 mensen van onze staf terugsturen naar Myanmar om een nieuw vrijwilligersvisum te krijgen zodat zij legaal les kunnen geven in onze school.

Nogmaals onze dank voor de bemoediging van onze studenten. Je mag er bescheiden trots op zijn dat de Sociëteit van Maria kan voorzien in een gekwalificeerd onderwijsprogramma voor migrantenstudenten uit Birma. Het geeft hen hoop op de toekomst.