Verblijf Stiltehuis

Heb je wel eens behoeft aan rust en bezinning? Wil je een “time-out” uit je drukke leven om de boel eens echt op een rijtje te zetten? Vind je het belangrijk om stil te staan bij wat echt belangrijk is in je leven? Ben je tussen de 18 en 35 jaar? Misschien is een verblijf in ons Stiltehuis wel iets voor jou.

Tijdens een stilteweekend verblijf je samen met een aantal andere deelnemers in het Stiltehuis. In het weekend staat de persoonlijke beleving en ervaring van stilte voorop. De indeling van het weekend is dan ook zodanig dat er veel tijd en ruimte is om alleen te zijn, zonder gestoord te worden door indrukken van buitenaf. Je kunt deze tijd bijvoorbeeld gebruiken om te lezen, te schrijven, of gewoon om uit te rusten. De bosrijke omgeving leent zich goed voor wandelingen.

Elke dag zijn er ook enkele gezamenlijke momenten: maaltijden in stilte, (begeleide) meditaties en een groepsgesprek. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het voeren van een individueel gesprek met één van de begeleiders. Deze activiteiten zijn overigens niet verplicht. Je kunt je aanmelden via het Stiltehuis Nijmegen.

De weekenden beginnen op donderdag- of op vrijdagavond om 20.00 uur en eindigen zondagnamiddag.

Stiltehuis Nijmegen